Voor wie

 

Sandplaytherapie is voor kinderen vanaf 3 jaar met emotionele problemen, bijvoorbeeld angstig, weinig zelfvertrouwen, onzeker of snel boos of verdrietig. Dit kan veroorzaakt worden door negatieve ervaringen als een ziekenhuisopname of problemen in het gezin, zoals een echtscheiding van ouders. Ook is Sandplaytherapie erg geschikt voor kinderen met communicatieve beperkingen door bijvoorbeeld gehoor-, spraak- of taalproblemen.

 

Weinig zelfvertrouwen, faalangst, lusteloosheid of somberheid kunnen wijzen op emotionele problemen, maar ook lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, slecht eten of slecht slapen. Ook kunnen er signalen vanuit school komen dat het niet goed gaat.

 

Het doel van de therapie is het gevoel van veiligheid en zekerheid bij een kind te versterken. Op die manier wordt een gezonde emotionele ontwikkeling op gang gebracht. Sandplaytherapie kan bijdragen aan verschillende individuele doelen, zoals het zelfvertrouwen versterken, leren omgaan met emoties of leren omgaan met een handicap.

 

Overweegt u sandplaytherapie voor een kind? Neem dan gerust contact op om te overleggen over de mogelijkheden.