Even voorstellen

 

Mijn naam is Clara Waardenburg. Na de middelbare school volgde ik een MBO opleiding en werkte met kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Daarna ben ik een HBO-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gaan volgen en werkte ik in de kinderpsychiatrie. Aansluitend studeerde ik orthopedagogiek en werkte met kinderen met autisme. Als orthopedagoog deed ik ruim 14 jaar ervaring op in een organisatie voor kinderen met autisme en taal- en spraakproblemen, en vanaf 2005 als Gezondheidszorg Psycholoog. 

 

Toen ik hoorde over sandplaytherapie was ik meteen erg enthousiast over de mogelijkheid voor kinderen om zich zonder taal te uiten. In mijn werk met jonge kinderen met ernstige taal- en spraakproblemen was dit een fantastische aanvulling op de bestaande behandeling. Voor de kinderen was er nu eindelijk een plek waar ze niet - verbaal - hoefden te presteren, voor de ouders was het vaak een verrassing zo'n positieve ontwikkeling bij hun kind te zien.
Ik heb mijn eigen praktijk opgezet om sandplaytherapie in te kunnen zetten voor veel meer kinderen die wel hun verhaal kwijt willen maar onvoldoende taal tot hun beschikking hebben.